Top

Historie

Geschiedenis van Tadicom Telecommunications

Tadicom is opgericht in 1989, bij het verzelfstandigen van KPN en daarmee bij het vrijgeven van de Nederlandse telecommunicatiemarkt.

logo1Tadicom is een afkorting van Telephone And Data Integrated Communications. Een naam die toen al gewaagd was, maar al die jaren gewoon heeft bewezen volledig te kloppen. Tadicom heeft ook bewezen, met een kleine en platte organisatie, steeds snel te kunnen reageren op vragen en eisen uit de markt.

logo2Zo was Tadicom al haar mede-aanbieders te snel af op het moment dat ISDN werd geïntroduceerd in Nederland: MKB Nederland (toen nog in een nieuw hoofdkantoor in Delft) nam als eerste bedrijf in Nederland een ISDN30-telefoonverbinding in gebruik, met apparatuur van Tadicom! Op haar hoogtepunt haalde Tadicom, samen met haar partners, een marktaandeel van ruim 10% in Nederland.

Reeds vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw heeft Tadicom haar vleugels uitgeslagen naar eerst België, gevolgd door Europa en de wereld. Wereldwijd met oplossingen voor IP-telefonie, internet, oplossingen in de openbare infrastructuur en meer.

Al die tijd is Tadiran, een Israëlische multinational, de hoofdleverancier geweest van de Tadiran2platforms waarop alle nieuwe ontwikkelingen draaien. Tadiran staat altijd open voor de ontwikkelingen die Tadicom voorstaat en ondersteunt AeonixTadicom al die jaren hierin.
Uiteraard volgt Tadiran ook haar eigen weg en zo is in de recente geschiedenis de Aeonix ontwikkeld, een IP- en serverbased platform, waarop alle hedendaagse ontwikkelingen in Cloud draaien. Hiermee worden alle organisaties bediend vanaf 2 aansluitingen tot, indien gewenst, 200.000 aansluitingen of méér. Mobiele integratie (smartphones, tablets, laptops) met data en vaste telefonie worden in een handomdraai geleverd en onderhouden.

Oplossingen kunnen worden geleverd als verkoop aan organisaties, maar uiteraard ook als managed- of als hosted services, waarbij de afnemers weinig tot geen investeringskosten meer hebben.

Kortom: na al die jaren is Tadicom nog steeds volledig up-to-date en vol vertrouwen om ook de komende jaren het voortouw te kunnen nemen in telefoon- en data-oplossingen.

qhome1