Top

Tadicom en innovaphone begeleiden de upgrade van ISDN naar Full IP

TadicomNieuws Tadicom en innovaphone begeleiden de upgrade van ISDN naar Full IP

Tadicom en innovaphone begeleiden de upgrade van ISDN naar Full IP

Succesvolle overgang van ISDN naar All IP

 

Door innovaphone is een White Paper over “All IP” gepubliceerd waarin zij de nieuwe mogelijkheden die All IP-oplossingen bieden onderzoekt, een aantal noodzakelijke stappen benoemt voor een succesvolle overgang en waar bedrijven op moeten letten bij de implementatie van nieuwe technologieën.

 

Vergelijkbaar met de uitgebreide overstap van analoge lijnen naar ISDN eind vorige eeuw, komt nu de volgende grote wijziging: de overgang naar internetprotocol (IP) in heel Europa en het verlaten van de ISDN-infrastructuur.

 

Aanbieders stoppen fasegewijs met het aanbieden van ISDN-verbindingen en starten All IP-campagnes, zoals ‘Adieu RTC’ in Frankrijk, ‘Bye-bye PSTN’ in het VK of ‘Het einde van ISDN’ in Nederland. Het doel is om het allerlaatste bolwerk van communicatie, namelijk telefonie, om te schakelen naar het uniforme internetprotocol, nadat mediakanalen zoals internet, mobiele telefonie en tv meestal al zijn gebaseerd op “All IP”. De IP-specialist innovaphone heeft zijn volledige assortiment al op basis van “pure IP” gebaseerd sinds het bedrijf in 1997 werd opgericht.

 

Nieuwe mogelijkheden die ontstaan bij alle IP-oplossingen

 

Aanvankelijk zulle bedrijven worden geconfronteerd met extra kosten en aanzienlijke technische inspanningen bij de overstap naar All IP. Bedrijven hebben echter uiteindelijk geen andere keuze, omdat ISDN-lijnen in de toekomst eenvoudigweg zullen verdwijnen. In plaats van een “of / of” -scenario te maken, is het zinvoller om de technologische overgang zodanig uit te voeren dat de voordelen worden gemaximaliseerd en de nadelen geminimaliseerd. Over het algemeen brengen All IP-verbindingen de volgende voordelen voor bedrijven met zich mee:

  • Grotere mobiliteit omdat gebruikers ongeacht hun huidige locatie kunnen werken
  • Nieuwe functies zoals Conferencing, Presence, Collaboration of Application Sharing
  • Bedrijfscommunicatie kan eenvoudig worden overgedragen aan de cloud
  • Lage maandelijkse basistarieven

 

De stappen van een succesvolle overgang naar alle IP

 

Particuliere gebruikers merken meestal niets van de ontmanteling van ISDN en de overschakeling naar IP-technologie. Bedrijven zullen echter een duidelijke strategie moeten ontwikkelen om de overgang soepel te laten verlopen zonder grote uitdagingen aan te gaan.

 

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de volgende aspecten:

  • Selecteren van de provider en het dimensioneren van de verbinding
  • Vlotte migratie of nieuw telecommunicatiesysteem?
  • Wanneer is het aan te raden om een ​​nieuw telecommunicatiesysteem te installeren en waar moeten bedrijven op letten bij het selecteren van een nieuw systeem?
  • Wat zijn de vereisten van de nieuwe telecommunicatieoplossing? Pure IP-telefonie? Unified Communications-systeem? App-platform?
  • Aan welke beveiligingsaspecten moet worden gedacht bij het overschakelen naar All IP?

 

Download de nieuwe White Paper van innovaphone AG over “All IP” nu gratis. Krijg meer informatie over de overgang naar All IP binnen bedrijven:

https://www.innovaphone.com/en/solutions/all-ip-migration.html#myform